top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

2a JORNADA D'ESPORT DE MUNTANYA DE SANT LLORENÇ DE LA MUGA

El passat dissabte 20 d'agost vàrem tornar a organitzar i materialitzar la Jornada d'esports de muntanya de Sant Llorenç de la Muga, enguany la segona edició. Des de la seva posada sobre la taula ara farà dos anys, aquestes jornades s'han constituït com una mostra de què és la muntanya en la seva màxima expressió i com els humans podem arribar a entrar en sintonia amb aquesta.

L'any passat vam enfocar les temàtiques segons la relació que té la muntanya i l'esport femení, i enguany vàrem optar per tractar l'alpinisme i l'esport de muntanya extrem. Per aquesta raó el convidat d'aquesta edició va ser l'alpinista Òscar Cadiach, primer català en fer cim a l'Everest i primer català en assolir els 14 vuit mils del planeta sense oxigen suplementari.

Cadiach ens va oferir el seu format de conferència "El Hat-trick català", que repassava la seva ascensió als 3 de 14 vuit mils que, des del seu punt de vista, havien estat més especials: Annapurna (8.091 m), Dhaulagiri (8.167 m) i K2 (8.611 m).


A través d'aquesta conferència molts dels presents es van poder fer una idea de com de vulnerable és un alpinista quan s'enfronta a una muntanya d'aquestes característiques. Que tot és qüestió de sort i que un mai es té la certesa de si tornarà a casa.


La conferència, que va tenir els seus moments emotius, trepidants, tristos i sorprenents va deixar molts interrogants, de manera que un cop va arribar a la seva fi els participants varen poder dirigir preguntes a Cadiach, i es va organitzar un col·loqui molt interessant entre els presents i el propi conferenciant.

En acabat, varen ser alguns els qui es varen acostar a fer-se una foto o adquirir un dels seus llibres.


A través d'aquestes línies volem agrair a tots els voluntaris i participants -més de 100!- que varen acompanyar-nos en aquesta bonica jornada que va donar per conclosa l'agenda d'activitats de l'estiu 2022 d'Arrelats a la Muga. Ara agafarem unes setmanes de descans i tornem a la tardor amb la 3a edició de la marxa 4x4 i, abans d'acabar l'any, amb la 2a edició de la Festa de les Masies.


Moltes gràcies a tots! Salut i muntanya sempre!


Fotos de Lucía Luque


Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page