top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

CONFERÈNCIA EL MÓN DEL VITRALL

Updated: Aug 30, 2019

Conèixer la nostra història és sempre enriquidor i, de fet, el passat dia 23 en vam ser testimonis. Des d'Arrelats vàrem organitzar una conferència a l'Església parroquial de Sant Llorenç de la Muga que es va estructurar, en primer lloc, amb una breu introducció d'en Víctor Bonet a mode de poesia. A continuació el conegut historiador Marià Baig, que cal dir que ha treballat de valent perquè avui en dia coneguem moltes de les curiositats que envolten Sant Llorenç, ens va donar unes pinzellades històriques de l'edifici de l'Església. Tot seguit en Joan Serra, mestre vitraller que compta amb el seu propi taller de vitralls, ens va deleitar amb una extensa i acurada explicació de l'història dels vitralls i la seva cuidadosa confecció, fent esment als que hi ha actualment a l'església, que van ser fets per ell.

A l'acabar vam mostrar al públic la part superior de l'edifici, que amaga una peça per molts desconeguda: el veritable sostre de l'església, que queda resguardat per un sostre que es va fer posteriorment de protecció. A més, encara es conserven els mecanismes del rellotge que hi havia hagut llavors.


Aquesta activitat, que va ser la primera dins del nostre calendari d'activitats culturals, es va poder materialitzar gràcies a tots els ponents que van intervenir i també a tot el públic que va assitir, que va aconseguir emplenar tots els bancs de l'església. Així que des d'Arrelats a la Muga agraïm la bona rebuda que va tenir l'activitat i us convidem a venir a tots i totes a les pròximes!


Us deixem amb algunes fotos del dia:
30 views0 comments

Comments


bottom of page