top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

1a RECOLLIDA DE RESIDUS A LA MUGA

A mitjans d'agost, des d'Arrelats a la Muga, Associació esportiva i cultural de Sant Llorenç de la Muga, vàrem informar que tiraríem endavant una campanya sota el nom de #PROURESIDUSALAMUGA amb l'objectiu de reduir l'abocament incontrolat de deixalles a les proximitats del riu, situació que aquesta passada campanya d'estiu hem vist notablement accentuada. Ràpidament molts diaris tan locals com provincials es van fer ressò de la iniciativa.

Després del llançament de campanya ens vam comprometre a actuar i a tirar endavant un seguit de jornades de recollida de residus que, al llarg de l'any, anirem fent pels diversos trams del nostre municipi per on fa el seu recorregut la Muga.

La primera d'aquestes la vam proposar pel dissabte 5 d'agost. Vam decidir fer una crida pública perquè tots aquells que volguessin aportar el seu granet de sorra ho poguessin fer.

A les vuit del matí ja comencàvem a fer la batuda, dividida en diversos grups que varen recòrrer des de la Resclosa, passant pel Pont de Sant Antoni i les seves proximitats - el lloc més conflictiu-, seguint per la Font del Turó i el curs natural del riu fins acabar al Pont Nou.

En tot aquest recorregut, vàrem trobar coses que semblarien inimaginables de trobar si tenim present que estem parlant d'un indret com el riu i la seva llera. Garrafes de plàstic, rodes de cautxú, joguines de plàstic, varilles de ferro, fustes, runa, ampolles de vidre, tubs de plàstic, burilles de tabac, envoltoris de preservatius i, el que ens va deixar més atònits...un sostre de fibra de vidre!


A través d'aquestes línies, des d'Arrelats a la Muga ens agradaria agrair a tots els voluntaris, que vam ser més de 20, haver decidit venir a ajudar a fer del riu un espai més net. Alhora, també ens agradaria remarcar que si mai decideixes anar a fer pícnic en un espai natural, recorda que estàs entrant dins un ecosistema on hi conviuen milers d'éssers vius que necessiten viure en un medi que no es deteriori dia a dia.


Sense natura no tenim futur.




88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page