top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

3a RECOLLIDA DE RESIDUS A LA MUGA

Updated: May 26, 2021

Per tercera vegada des que Arrelats a la Muga va començar a treure el cap dins la vida associativa de Sant Llorenç de la Muga, i a passet de formiga també a l'immens camp associatiu comarcal, el diumenge dia 9 de maig de 2021 vàrem tornar a organitzar una jornada de neteja de residus que, de la mateixa manera que a l'anterior edició, es trobava emmarcada dins la campanya europea Let's Clean Up Europe. Com ja és sabut, aquesta campanya que es du a terme arreu de la Unió, compta amb la promoció del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya. Aquest any, però, hi hem sumat el suport de l'Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga, a qui agraïm tota la col·laboració que han bolcat amb l'activitat, i la Kilian Jornet Foundation. Aquestes aliançes ens han servit per adonar-nos com d'important és promoure activitats que tinguin com objectiu la preservació i defensa del nostre patrimoni natural, perquè com ja ha quedat demostrat, hi sortim tots guanyant.

A més a més, cal dir que aquesta recollida també es troba emmarcada dins la nostra pròpia campanya #PROURESIDUSALAMUGA, que portem defensant des de l'estiu de 2019.

En aquesta ocasió, i degut a la pandèmia, hem hagut d'adaptar la celebració de la jornada a les mesures sanitàries implementades per aquest tipus d'activitats. Per aquest motiu, i degut a la gran benvinguda que va tenir l'edició en nombre de voluntaris -més d'una vintena-, vàrem decidir dividir els grups en parelles de dos, que varen fer batudes des de diferents punts. En total, es van retirar deixalles des de Can Terrats fins el Pont del Grau, des de tota la pista de Can Serradell fins el corriol que baixa de Can Picamill i tots els vorals de la carretera GI-511 des del camp de futbol fins el final de terme, a l'alçada del Coll de Vellís.

En aquesta edició, a diferència de les passades, vàrem aconseguir reunir fins a 1500 quilograms de deixalles -més de mil quilograms retirats respecte la última trobada-, tal i com se'n feia ressò el Setmanari Empordà. El Diari de Girona també va dedicar un article a la recollida, destacant la pila de deixalles recollides, igual que ElPuntAvui. Paral·lelament, per mitjà de les xarxes socials vàrem rebre molts comentaris positius respecte la recollida, cosa que ens motiva a continuar amb la iniciativa.


A través d'aquestes línies volem agrair a tots els voluntaris que van donar suport a la jornada, i des d'aquí els convidem a tornar-hi a participar a la propera. Esperem, també, que aviat us puguem oferir altres activitats on poder participar, això sí, sempre respectant les mesures sanitàries que s'hi requereixin. Fins aviat i moltes gràcies per la vostra tasca!

Recordem, però, una vegada més que


Sense natura no tenim futur.




134 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page