top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

VOLUNTARIAT A SANT FELIU DE CARBONILS



Quines ganes teníem de tornar per aquí, ja us trobàvem a faltar!

Ens fa molta il·lusió explicar-vos la feina feta des d'Arrelats a la Muga, i és que no són poques les activitats que s'han fet aquest darrer any.

En primer lloc, us parlarem de l'actuació de voluntariat que es va dur a terme el passat 29 d'octubre de 2022.

En aquesta ocasió ens vàrem agermanar els pobles de Sant Llorenç de la Muga i Albanyà per anar a realitzar actuacions de millora a l'església de Sant Feliu de Carbonils.

No la coneixeu? Aquí en teniu un breu resum:

L'església es troba isolada a 660 m d'altitud, en un replà enlairat entre les fondalades de les valls de la Muga, a ponent, i del seu afluent el Rimal, a llevant. És d'estil romànic i està documentada des de l'any 878. Era el centre de culte d'un grup de masies de la zona que formaven el municipi de Carbonils, actualment deshabitat. Avui en dia se'n conserva a Sant Pere d'Albanyà una làpida romànica esculpida del segle XII.

Un tresor més de l'Alta Garrotxa.


Les actuacions executades pels voluntaris van consistir en la restauració de murs de pedra seca propers a l'església i alhora en el desbrossament de tota la vegetació que s'anava empassant el centre de culte. Més tard, tots plegats vàrem poder gaudir d'un merescut esmorzar.

A través d'aquestes línies, des d'Arrelats a la Muga volem donar un especial agraïment a tots els voluntaris així com a l'Ajuntament d'Albanyà per l'ajuda oferida.

Fins aviat i moltes gràcies per la vostra tasca!


Sense natura no tenim futur.






42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page