top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

1a FESTA DE LES MASIES

El passat 4 de desembre vàrem organitzar la 1a Festa de les Masies de Sant Llorenç de la Muga.

Aquesta jornada, que té l'objectiu principal de posar en valor aquesta part de patrimoni que sovint queda en segon pla, va constar de dues activitats i un dinar de germanor amb tots els presents.

En primer lloc vàrem gaudir d'una visita guiada a la masia de Can Manera a càrrec de Marta Lloret, coneguda a les xarxes com a @caçadorademasies. Degut a l'afluència de públic -més de 60 persones varen inscriure's a la visita- es va dividir en dos grups de 30 persones aproximadament per a poder facilitar l'activitat tant a la guia com als oients. A través d'aquestes línies voldríem agrair personalment a en Jordi Madern i a la seva família haver-nos permès iniciar aquesta festa a casa seva, i esperem que ens pugui acompanyar durant moltes edicions.

A continuació vam desplaçar-nos als camps de Palau, on vàrem compartir un dinar de germanor amb els participants que van decidir quedar-se. A continuació, i per donar per acabada la jornada, va tenir lloc a l'interior de l'església de Santa Maria de Palau una conferència a càrrec de l'arquitecte i professor de l'Universitat de Girona, Ramon Ripoll. Aquesta va versar sobre l'efecte sociòlogic i la seva relació amb les masies. També vam tenir temps per parar de la despoblació que hi va associada i la importància arquitectònica que tenen les masies en les zones de muntanya.


Aquesta primera edició, que de bon tros va estar marcada per les baixes temperatures, esperem que sigui el precedent per a continuar durant molts anys amb aquesta festa.




86 views0 comments
bottom of page