top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

CONFERÈNCIA D'EN FERRAN LATORRE

El passat 15 d'octubre vàrem organitzar una jornada on gaudíem de la conferència "La conquesta dels catorze. Tancant el cercle" a càrrec d'en Ferran Latorre. L'alpinista, conferenciant i guia d'alta muntanya, aconseguí el 2017 esdevenir el primer català a escalar els 14 vuitmils del planeta. El seu relat ens va transportar als llocs més inhòspits del planeta, començant per l'Annapurna quan el 1999 va assolir escalar-lo per primer cop i convertir-lo en el seu primer vuitmil. Acompanyat d'un excel·lent recurs audiovisual on es mostraven imatges i vídeos dels seus ascensos, ens va anar fent escalar amb ell, un a un, els 14 vuitmils assolits.

Tot un garbell d'emocions que ens transportaven des de les situacions més precàries enmig del feréstec Himàlaia fins als breus moments als cims on culminava l'èxit de l'ascensió i on per pocs minuts en Ferran podia observar en primera persona, la bellesa que manté la brutalitat del paisatge i la màgia que guarden aquells llocs on no tothom hi pot ser i molt poca gent hi serà. En Ferran desprèn passió per la muntanya i així ho va encomanar a tots els assistents.

Després de la conferència hi va haver un torn de preguntes on es va poder conversar amb l'alpinista i més tard en un to més personal fins i tot mantenir-hi un col·loqui. Des d'Arrelats a la Muga ens és tot un orgull haver organitzat aquesta activitat i ser partícips dels valors envers la muntanya que es van transmetre a la conferència. A través d'aquestes línies volem agrair a tots els col·laboradors, patrocinadors, voluntaris i a en Ferran Latorre per haver fet possible aquesta activitat.


Ja tenim qui farà la següent conferència i us garantim que us agradarà.


Salut i muntanya!




bottom of page