top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

3a MARXA NOCTURNA AL PLA DE CODÓ

Estiu és sinònim de vacances, festa, calor, molta calor... Però també de marxa nocturna! Com cada any, per donar inici a la frenètica setmana de Festa Major, des d'Arrelats a la Muga hem tornat a organitzar la marxa nocturna encapçalada per l'Antoni Soler.

En aquesta ocasió, i valent-nos de la feina que vàrem dur a terme durant els primers mesos de l'any de neteja i arranjament de camins, vàrem optar per fer un recorregut circular per les muntanyes dels espadats de Rocacorba i el Pla de Codó. Aquesta mateixa ruta era la que donava inici a la modalitat llarga de la Fox Trail.

Amb un recorregut de 4,8km i 180m de desnivell, vàrem sortir des de La Carbonera i ens vàrem dirigir cap el pantà tot resseguint la pista forestal. A l'alçada del Curroig ens vam desviar cap a Sant Sebastià per a poder visitar el monòlit i, de nou, vam tornar a enganxar a la mateixa pista. Després d'uns 500m ens vam desviar a la dreta i vàrem enfilar el corriol que va a parar a la pista del camí natural de la Muga. Un cop allà vam baixar per la part emporlanada fins passat el Juncal i ens vam desviar a l'esquerra a través d'un corriolet que travessa diverses feixes de pedra seca. Seguint aquest itinerari vàrem anar a parar al Pla de Codó, on ens esperava un bon avituallament amb resfrescos i entrepans. Després de menjar i carregar-nos de forces vàrem encarar el tram final de la ruta, la baixada al clot de l'Aubaucador i la passera de sota la carretera.

Després d'unes dues hores de ruta vàrem tornar tots al punt de partida, lloc on es va donar per conclosa la marxa nocturna.


En aquesta ocasió, superant totes les expectatives, vàrem aconseguir reunir a gairebé 100 participants de totes les edats, una xifra que gairebé doblava la de la passada edició.

Des d'aquí volem agrair especialment a l'Antoni Soler per haver-nos guiat i a tots els participants i voluntaris. Esperem que l'any que ve pugueu tornar a acompanyar-nos en aquesta activitat que ja s'ha convertit en una tradicional d'inici d'estiu.

A més a més, també volem agrair a l'ADF de Sant Llorenç de la Muga per haver-nos cedit el dipòsit d'aigua per minimitzar riscos. Qualsevol activitat a la muntanya, i més en aquestes dates, porta un risc associat que s'ha d'evitar amb tots els esforços.


Ens veiem l'any que ve! Fins llavors, salut i molta muntanya!!




Recent Posts

See All
bottom of page