top of page
  • Writer's pictureArrelats a la Muga

CONFERÈNCIA REDESCOBRINT SANT LLORENÇ DE LA MUGA

El passat dilluns 15 d'agost a dos quarts de dotze del matí va tenir lloc a la Sala Polivalent de Sant Llorenç de la Muga la conferència "Redescobrint Sant Llorenç de la Muga" de la mà de Josep Maria Dacosta "Daco" de Figueres.

En aquesta ocasió en Josep Maria ens portava una presentació que portava com a títol "10 raons per visitar Sant Llorenç de la Muga", una visita a través dels racons i raconets, desconeguts i no desconeguts, del municipi i la seva rodalia

A través d'aquest viatge pels racons i raconets, desconeguts i no desconeguts, molts vàrem poder veure el nostre propi poble des d'un punt de vista que potser no havíem adoptat mai.

Alguns dels indrets que va recopilar en Josep Maria arran de les seves visites a Sant Llorenç per a poder preparar adequadament la xerrada varen ser l'ermita de Sant Sebastià, que es deixa veure preferentment cada estiu, la font de Palau, la Font del Lleó o la tan estimada ermita de Sant Jordi.

A més a més, també va recordar de manera molt emotiva en Joan Serrat i la seva etapa al capdavant dels còmics, que va aconseguir posar Sant Llorenç de la Muga al mapa de molts teatres i sales d'arreu de la comarca i també de fora. Paral·lelament, però seguint aquesta vessant humana del poble que a vegades obviem, va recordar el grup de voluntaris que hi havia i ens va parlar de la construcció de la illeta de benvinguda al poble, adjuntant una fotografia dels voluntaris que hi eren presents encapçalats per en Lluís Vila. Per acabar, i com no podia ser d'altra manera, ens va parlar també de la Maria Rosa, un pilar del poble que és impossible d'oblidar, parlar de Sant Llorenç és parlar de la Maria Rosa i de Can Martí!


En acabat de la presentació vàrem oferir un vermut a tots els participants i ens vàrem fer una foto amb tots els presents. Paral·lelament, i com a mostra d'agraïment, vam guiar a en Josep Maria a través d'una peça del nostre patrimoni que per a molts és una joia oculta, el sostre de l'església i el seu campanar.


A través d'aquestes línies volem agrair a en Josep Maria Dacosta "Daco" la predisposició a portar-nos i oferir-nos aquest viatge pels nostres paratges i també a tots els voluntaris que ens van ajudar a adequar la sala. Tanmateix, volem agrair de manera diferenciada a en Toni Fabri que va ser l'impulsor de l'activitat: Moltes gràcies Toni!



Pels qui no vàreu poder venir o voleu recuperar la xerrada, us deixem a continuació les notes i la presentació:

10 raons per visitar Sant Llorenç de la Muga_15.08.2022
.pdf
Download PDF • 28.52MB
SANT LLORENÇ DE LA MUGA 10 raons
.pdf
Download PDF • 77KB

I...Un recull de fotografies:


Recent Posts

See All
bottom of page